L’Ajuntament de Dénia ha convocat la tercera edició del Premi de narrativa infantil-juvenil en valencià Ciutat de Dénia, organitzat en col·laboració amb l’editorial valenciana Andana Editorial.

El premi, coordinat per la Biblioteca Pública de Dénia, està dotat amb 3.000 euros en metàl·lic i la publicació de l’obra guanyadora en Andana Editorial.

Poden optar-hi persones de qualsevol nacionalitat que presenten obres de narrativa originals i inèdites, escrites en valencià i adequades a lectors infantils de 9 a 12 anys.

L’extensió de l’obra no serà inferior a 30 pàgines ni superior a 70 pàgines, en format DIN A4, escrites en tipografia Arial de 12 punts. Els originals es presentaran en format digital, gravades en un USB o en un CD, i també impreses per triplicat.

El termini per a presentar les obres al concurs va començar el 4 de març i finalitza el 15 de maig de 2020.

Un jurat format per representants de l’Ajuntament de Dénia, la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) i Andana Editorial, a més d’una persona especialista en literatura infantil, serà l’encarregat de seleccionar l’obra premiada. Es valoraran, entre uns altres criteris, la qualitat literària de l’obra, l’adequació de la trama i del llenguatge a l’edat dels lectors, la qualitat i varietat lèxica i l’originalitat i la creativitat.

El nom del guanyador i la presentació pública de l’obra premiada en esta tercera edició es farà a Dénia el proper mes d’octubre.